Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов, който в момента води Гьозтепе към

...
Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов, който в момента води Гьозтепе към
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Моят Левски беше готов за шампион

Бившият ментор на Левски Станимир Стоилов, който сега води Гьозтепе към турската СуперЛига, се върна към интервала на " Герена ", когато изведе " сините " до Купата на България през 2022 година

" Заварих Левски, който трябваше да се промени до Нова година. Отбор, който в първите шест кръга беше изгубил четири мача. Взехме много положителни играчи - Ноа, Хосе, Цунами, Кръстев, Уелтон, Ван дер Каап. Шестима играчи, които дадоха различен образ на Левски. Отборът стана конкурентноспособен на най-силните. С тези футболисти играх четири мача срещу ЦСКА, в които не допуснахме гол, а те нямаха удар към нашата врата. Започнахме да преобладаваме, а ЦСКА да развива синдром и боязън от нас.

Направихме тим, който в действителност беше подготвен през идната година. Мина се и през грешките, през които трябваше да мине. Мина през славата, през успехите, през загубите. Показа се и в Европа, само че Господ ни спря в шампионатите. Да елиминираш ПАОК е нещо, което скоро несъмнено няма да се случи. Явно е, че този Левски беше подготвен да стане първенец. Аз неслучайно на последната конференция споделих напълно просто и ясно: " Нека да ни слагат съответни задания ". Например да ми бяха споделили, че желаят идната година Левски да е първенец, аз щях да приема и в случай че в този момент съм толкоз изостанал, колкото е Левски в момента, нямаше да се търси различен провинен. Аз щях да съм провинен и да съм си тръгнал. Аз виждах, че този тим може да стане първенец.

Заварихме банкрутирал клуб - и финансово, и морално, и спортно-технически. Без тим и без играчи. Футболисти, които костваха нула лв. и нула стотинки. И се стигна до там, че изчистихме отговорности от над четири милиона и половина за една година и редом с това изградихме мощен тим, а дори взехме и трофей, а играехме съгласно мен и най-хубавия футбол в България. Или хайде да сме по-скромни - един от най-хубавите. И най-приятните мачове бяха с Лудогорец. Имаше футболна борба ", сподели Мъри Стоилов пред " Мач Телеграф ", представени от Спортал. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР